Volledig scherm
Zo'n tachtig jongens en meisjes van zangschool BrabantTalent verzorgden samen de prachtige voorstelling 'Nu dat jij er bent' in de Udense Kruisherenkapel. © Hans van Alebeek

BrabantTalent brengt Uden in hartverwarmende kerstsfeer

UDEN - In de regio Oss zijn ze al lang wereldberoemd, in Uden weten ze nu ook wat zangschool BrabantTalent in huis heeft. In de fraaie Kruisherenkapel werd dit weekeinde drie keer het eigentijdse kerstverhaal ‘Nu dat jij er bent’ opgevoerd. Een hartverwarmende voorstelling. 

Bijna tachtig zangers, van piepklein tot volwassen, begeleid door een orkest zorgden voor een prachtige kerstshow. Ingetogen in presentatie, loepzuiver in zang en met een mooie link naar het heden.

The Passion 

 Een beetje vergelijkbaar met ‘The Passion’ maar dan geënt op het kerstverhaal. ‘Heal the World’ van Michael Jackson of ‘Stil in mij’ van Van Dik Hout blijken namelijk naadloos aan te sluiten bij het verhaal van Jozef, Maria en kindje Jezus. 

De uitverkochte Kruisherenkapel mocht zelf ook even meezingen met een kleine kerstmedley maar liet de rest graag over aan de echte zangers op het podium. Jongens en meisjes die de naam van de Osse zangschool eer aan deden. Met nog een drukke week voor de boeg want komende week treden ze nog een paar keer op in Den Bosch en daarna in thuisbasis Oss.

Volledig scherm
Jozef en Maria, in eigentijdse kleren en een eigentijdse setting. © Hans van Alebeek