Volledig scherm
PREMIUM
vlnr. Mieke de Bresser, Wilma van Nieuwenhoven, Gijs en Ibrahim, op de HUB school in Boxtel © Jan Zandee

Bradley wil gewoon kok worden en véél geld verdienen

OSS/VEGHEL - Leerlingen die vanuit het voortgezet speciaal onderwijs makkelijker doorstromen naar een beschutte werkplek. Dat is het doel van een project dat de gemeente Meierijstad heeft opgezet met een aantal onderwijs- en uitkeringsinstanties. Over een periode van drie jaar met stages wordt gekeken wat er precies haalbaar is voor een leerling.

Quote

Hij heeft het hier goed, is zó gegroeid. We zijn trots op hem

Wilma van Nieuwenhoven, moeder van Bradely

HUB Noord-Brabant ( scholen voor voortgezet speciaal onderwijs in onder meer Oss en Veghel) sociaal werkbedrijf WSD, uitkeringsinstatie UWV, hulporganisatie Unik en de gemeente Meierijstad ondertekenden onlangs een convenant waarmee ze de doorstroom van leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) naar een beschutte werkplek willen verbeteren.  De leerlingen  Bradley, Gijs en Ibrahim gaan als onderdeel van dit project stage lopen bij WSD.

Bradley (16) heeft het best naar zijn zin op school, maar trekt zich gauw terug. Dan vindt hij een situatie eng, het leven spannend, is hij stil. Wat hij precies heeft, dat is eigenlijk niet bekend, vertelt zijn moeder, Wilma van Nieuwenhoven. ,,Het is waarschijnlijk een combinatie van Pddnos en autisme. Hij liep nog niet toen hij twee was. Zei lang alleen papa en mama. Ja, toen gingen we ons wel zorgen maken. Vanaf zijn vijfde zit hij hier, op de HUB-school. Hij heeft het hier goed, is zó gegroeid. We zijn trots op hem.”