Volledig scherm
Onderzoek na steekpartij in Heeswijk-Dinther. © Meesters Multi Media / Bart Meesters

Brandstichting en steekpartij Heeswijk-Dinther: man (21) uit Oss aangehouden

HEESWIJK-DINTHER/OSS -  De politie heeft een verdachte aangehouden voor het steekincident en de poging tot brandstichting in Heeswijk-Dinther. Het gaat om een 21-jarige man uit Oss.

De recherche was dit weekend een onderzoek begonnen. Dit leidde tot de aanhouding van de verdachte in de nacht van zondag op maandag rond half twee in een woning in zijn woonplaats. Hij zit vast voor onderzoek.

Het slachtoffer van de steekpartij is een 43-jarige man uit Schijndel. Hij werd in zijn nek gestoken. Even daarvoor was hij door de dader van de weg gereden op De Morgenstond op bedrijventerrein 't Retsel.  

Brandstichting

De politie dacht eerst dat het om een verkeersruzie ging, maar het lijkt erop dat het slachtoffer een verdachte van brandstichting heeft overlopen. 

Het slachtoffer had gezien op camerabeelden dat iemand rond het bedrijfspand van zijn vader aan De Morgenstond liep. Hij ging ernaartoe waarna hij werd klemgereden. Er ontstond een handgemeen waarbij het slachtoffer werd gestoken. De dader ging ervandoor.

De 43-jarige man belde zelf de hulpdiensten. Hij werd met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Later kon hij weer naar huis.