Schots en scheef, deze creatie van carnavalsvereniging Tzizat.
Volledig scherm
Schots en scheef, deze creatie van carnavalsvereniging Tzizat. © Maarten van den Hurk / BD

Brandweer Nistelrode hengelt naar prins Frits

NISTELRODE - Echt lekker optochtweer was het ook maandag niet, maar in het Weversrijk maalden de deelnemers er niet om. Een kleurrijke stoet trok door de straten van Nistelrode, vóór de wagen met een stralende prins Frits uit.

Die prins, Frits van den Hogen, werd door diverse groepen op de hak genomen. Zo werd een pettenprobleem aangekaart omdat hij tevens voorzitter is van voetbalclub Prinses Irene. De lokale brandweer maakte duidelijk dat de huidige prins na carnaval net als enkele andere oud-prinsen heel welkom is als nieuwe vrijwilliger, en deed zo en passant aan werving. 

De vrouwen van prins en Raad van Elf, de Durskes, hadden zich juist laten inspireren door de slogan van Frits den Urste: ‘We lassen d'r gin eind aon!’. Onder het motto ‘Dus wij durskes draaien mar dur’ liepen en dansten ze als opwindpopjes voor de prinsenwagen uit.

Wegwerkzaamheden 

Net als vorig jaar kwamen de vele wegwerkzaamheden in Nistelrode aan bod in de optocht. De hoofdstraat is immers nog steeds niet helemaal klaar en elders in het dorp wordt hard aan de snelfietsroute gewerkt.

De vele wegwerkzaamheden in Nistelrode inspireerden Ak Oe Zie Dan Ben Dur.
Volledig scherm
De vele wegwerkzaamheden in Nistelrode inspireerden Ak Oe Zie Dan Ben Dur. © Maarten van den Hurk / BD
Deze flitskast slingerde in Nistelrode kijkers op de bon, als ze harder dan 11 kilometer per uur gingen.
Volledig scherm
Deze flitskast slingerde in Nistelrode kijkers op de bon, als ze harder dan 11 kilometer per uur gingen. © Maarten van den Hurk / BD