Brandweer Uden zwaait politieburen uit met waterboog

videoUDEN - Het leek maandagmiddag wel of er een grote ramp was gebeurd in Uden, zo veel politie en brandweer was er op de been. Maar niks aan de hand, het was het afscheid van twee jarenlange buren. 

De Udense brandweer trakteerde de vertrekkende politieauto's op een mooie waterboog waarna de stoet, begeleid door de brandweer, met zwaailichten aan naar het nieuwe bureau aan de Hockeyweg trok. 

Voorjaar 

Brandweer en politie zaten jarenlang naast elkaar in het zwaar verouderde pand aan de Leeuweriksweg. Voor de politie van het team Maas en Leijgraaf staat er inmiddels een spiksplinternieuw gebouw op de hoek Udenseweg-Hockeyweg. Vanaf 14 maart gaat de politie vanuit dat bureau werken en is het ook voor het publiek geopend. 

Op termijn zal ook de Udense brandweer weer naast de politie neerstrijken want naast het nieuwe politiebureau is plek gereserveerd voor de nieuwe kazerne. De bouw daarvan is echter vertraagd door de plannen van de regionale brandweer. Dit voorjaar moet duidelijk worden hoe lang de Udense brandweer nog moet wachten op de nieuwe kazerne. 

Onder een mooie waterboog vertrok de politie uit het oude bureau aan de Leeuweriksweg in Uden.
Volledig scherm
Onder een mooie waterboog vertrok de politie uit het oude bureau aan de Leeuweriksweg in Uden. © Hans van Alebeek