Volledig scherm
© Harold Schuil/DG

Brandweer Veghel zoekt gegadigden voor ‘leuke, afwisselende, stoere hobby’

VEGHEL - De brandweerpost Veghel heeft hoognodig versterking nodig. Zaterdag was er een inloopdag voor belangstellenden.

Omdat de brandweer in Veghel voorziet dat er de komende jaren meer brandweerlieden vertrekken dan er bij komen, is ze hard op zoek naar nieuwe aanwas. Vandaar dat er zaterdag op de post een open dag was voor mannen en vrouwen die overwegen brandweervrijwilliger te worden. Postcommandant Jan Verstegen: ,,We hebben nogal wat doorloop de komende jaren, tot 2023 vertrekken er elk jaar twee tot drie Veghelse brandweerlieden. Vaak hebben ze dat wel ruim van te voren aangekondigd. Gelukkig maar, want dan kunnen we er op inspelen.''

‘Stoere hobby’

Nieuwe aanwas is dus hard nodig. De inloopdag voor mensen die op zoek zijn naar 'een leuke, afwisselende, stoere hobby' is bewust klein gehouden en op de kazerne zelf. Hordes kleine jongetjes en meisjes die in een échte rode brandweerwagen willen klimmen, dat is voor een andere open dag. De oproep was vooral via video's op Facebook verspreid.

Volledig scherm
Archieffoto. © ANP

Zes belangstellenden meldden zich vooraf al aan. Sharon Bel (27) is een van hen: ,,Ik heb twee collega's die bij de brandweer in Veghel zitten, dus ik weet er al wat van. Vandaag wil ik wat meer te weten komen over de opleiding." Ze is al tien jaar in de EHBO-wereld actief en het lijkt haar interessant om als brandweervrouw mensen te kunnen helpen. ,,Mijn collega's spraken over de afwisseling en het teamwerk, dat trekt me aan.”

Afgelopen jaar gingen er al vier mensen in opleiding. Postcommandant Verstegen: ,,De brand laatst op het industrieterrein is dan een leerplek.''