Volledig scherm
Het bouwplan Brouwplaats in Nistelrode gezien vanuit de lucht. Vooraan met terras 't Pumpke. Daarachter komt een nieuw complex met huurwoningen. Links naast 't Pumpke komt een nieuw complex met koopappartementen . © Stein

‘Brouwplaats’ Nistelrode in verkoop

NISTELRODE - De appartementen en patiowoningen die moeten verrijzen op de plek van de voormalige Brouwershoeve in Nistelrode gaan maandag 20 mei in de verkoop. Als alles via planning verloopt kan de bouw van het plan Brouwplaats zoals het wordt genoemd, begin 2020 van start.

Volgens Joey van Niftrik en Sjon Reijers van ontwikkelaar Stein (voorheen Rehoma) uit Den Bosch is er veel interesse voor de woningen in het centrum van Nistelrode. ,,We hebben nu al veel belangstelling. Vooral van wat oudere mensen die een koophuis hebben en wat kleiner willen wonen op een mooie locatie in het centrum, hebben we veel belangstelling”, zegt Reijers. De ontwikkelaars verwachten dan ook grote drukte tijdens de inloopavond om maandag 20 mei in café/restaurant 't Pumpke. Samen met Bernheze makelaars geven medewerkers van Stein uitleg over de acht luxe koopappartementen aan het Raadhuisplein en de drie patiowoningen aan het Toniesplein. 

Huurwoningen

Ook over de 12 huurwoningen aan het Tramplein die pas in een later stadium in de verhuur gaan, is informatie beschikbaar.  De definitieve koopprijzen van de appartementen en patiowoningen moeten nog vastgesteld worden. ,,Op 20 mei zijn de prijzen zeker wel bekend. Maar het ligt in het hogere segment, de verkoopprijs begint bij zo'n 315.000 euro. De huurprijzen komen rond de 950 euro per maand te liggen”, aldus Van Niftrik. 

Op dit moment wordt gewerkt aan het bestemmingsplan voor De Brouwplaats. Van Niftrik en Reijers hopen dat eind dit jaar nog gestart kan worden met de sloop van een aantal gebouwen die nog op de locaties staan waar de nieuwe appartementen en woningen moeten komen. ,,We kunnen waarschijnlijk alles in een keer bouwen. En dan hangt het er van af of we dit kalenderjaar nog gaan bouwen of dat het begin 2020 wordt.”