Volledig scherm
Burgemeester Hellegers en Bakermans, hier in gesprek met enkele jonge bezoekers, zijn tevreden over het Festival Gemeente Maashorst. © Hans van Alebeek

Burgemeesters dik tevreden over verloop Festival Gemeente Maashorst

UDEN - Een opkomst boven verwachting, goede inbreng vanuit de burgers en een prima sfeer. De burgemeesters Henk Hellegers (Uden) en Marnix Bakermans (Landerd) kijken meer dan tevreden terug op het Festival Gemeente Maashorst dat nog tot maandagavond duurt. 

Ondanks het warme weer kwamen er in de loop van de middag volgens de burgemeesters een kleine 500 mensen naar Markant al is dat wel een heel erg ruime schatting. ,,Met name hun inbreng aan de diverse gesprekstafels rond thema's van de herindeling was goed", aldus Bakermans over een van de hoofddoelen van de dag. ,,En de sfeer was ook prima", aldus Hellegers. ,,Uit de reacties maak ik op dat iedereen blij was dat ze op deze manier hun zegje konden doen.”

Uden of Maashorst?

Bezoekers konden op grote vellen papier ook hun mening geven over de naam Maashorst. Opvallend vaak stond daar de boodschap dat het Uden moet zijn en blijven en niet Maashorst. De burgemeesters laten zich daar niet over uit: ,,Het leeft in elk geval wel, da's duidelijk.”

Komende maanden moet alle informatie gebundeld worden tot een visie over de voorgenomen fusie tussen beide gemeenten. Dat wordt nog een hele toer, aldus de burgemeesters. Een conceptversie van het stuk wordt eerst nog voorgelegd en besproken met allerlei burgergroepen en inwoners uit beide gemeenten plus de provincie. Medio september/oktober gaan beide gemeenteraden een besluit nemen of ze de fusie doorzetten.