Volledig scherm
PREMIUM
De schutting vóór bouwplan Brouwplaats. © Maarten van den Hurk / BD

Cafetaria ‘t Tramplein in de knel vanwege sloop Nistelrode

NISTELRODE - Over anderhalve week al begint midden in Nistelrode het sloopwerk voor dorpsvernieuwing De Brouwplaats. Dit is te snel eigenlijk voor cafetaria 't Tramplein, die nog verhuizen moet en nu op een tijdelijke frietwagen hoopt.

Ineens gaat alles hard hartje Nistelrode, op de plaats van de ruim 14 jaar geleden door brand verwoeste  Brouwershoeve. Eind 2018 kwam er eindelijk een breed gedragen bouwplan voor het gapende gat naast het dorpsplein. Dit jaar volgden de plan- en verkoopprocedures in een rap tempo. En nu staat de sloper voor de deur. Met haast, in de week van Sinterklaas moet hij beginnen.

  1. Norovirus slaat toe in Boekels zorgcentrum: handenwassen en deuren dicht
    PREMIUM
    Norovirus

    Norovirus slaat toe in Boekels zorgcen­trum: handenwas­sen en deuren dicht

    BOEKEL - Twintig bewoners en tien personeelsleden van zorgcentrum Sint Petrus in Boekel hebben het gehad, acht bewoners hadden het dinsdag nog: het gevreesde Noro-buikgriepvirus dat vooral zwakkeren en ouderen een flinke knauw kan geven. Zo min mogelijk volk over de vloer in het zorgcentrum, nul activiteiten, extra personeel dat ook nog eens goed ingepakt en met veel ontsmettingsregeltjes het werk moet doen.