Chef-kok Thijs verkiest klaslokaal boven keuken die hij aan Michelinster hielp: ‘Salaris inleveren geen issue’
UDEN - Hij gaat zijn keukenbrigade vaarwelzeggen en inruilen voor een docententeam; chef-kok Thijs Berkers verlaat het Udense restaurant Oonivoo, dat hij aan een Michelinster hielp, voor het Bossche Willem I-college. ‘Met pijn in het hart, maar weloverwogen.’
Nog even en hij is niet meer de bereider van tongstrelende sauzen, van amuses met knapperige bitterballen van krokante cassave, van verrukkelijk piepkuiken met truffel en paddenstoel of van een mals lapje hertenkalf met pastinaak. Nee, nog even en chef-kok Thijs Berkers is chef-kok ‘af’. De smaakprofessor die het Udense restaurant Oonivoo (‘mede’) aan zijn Michelinster hielp, gaat lesgeven. En dus zegt hij eind mei zijn geliefde keukenbrigade vaarwel en ruilt die in voor een nog onbekend docententeam op het Bossche Willem I-College. Natuurlijk blijft-ie wel acteren in de ‘tak van sport’ die deze maître de cuisine na aan het hart ligt: koken.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Bestuurder van bromfiets raakt gewond bij aanrijding in Odiliapeel
ODILIAPEEL - Een bestuurder van een bromfiets is woensdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding in Odiliapeel. Het is niet duidelijk hoe het ongeluk precies kon gebeuren. -
Waarom je niet te hard moet werken voor je op vakantie gaat
Gedragspsycholoog Chantal van der Leest bekijkt onze gedragingen op de werkvloer: wie of wat bepaalt onze dagelijkse beslissingen? Vandaag: voorpret. -
PREMIUMOver de Tong
Die ster van Oonivoo verbaast ons niet
In restaurant Oonivoo in Uden worden onze zintuigen getrakteerd. Elk gerecht is een uitdaging en tot in detail verzorgd. -
Veel herkenning op foto's expositie 150 jaar Zijtaart in de Sint Lambertuskerk: ‘Dat vierde menneke op de foto, ben ik.’
ZIJTAART - Zijtaart en de Sint Lambertuskerk zijn al 150 jaar met elkaar verbonden. ,,Dat moest gevierd worden”, zegt Helmut Henst voorzitter van de dorpsraad. En dat doen ze in Zijtaart niet alléén met de opening van de expositie met de allesomvattende naam “Hoe het werd wat het is”. In Zijtaart viert iedereen mee. -
PREMIUM
Brandweer Brabant-Noord start campagne om vrijwilligers te werven, oude rotten stappen op, vers bloed is nodig
OSS/UDEN/VEGHEL - Het is niet zo dat brandweerkazernes op korte termijn dicht gaan, maar de brandweer Brabant-Noord moet wel hard op zoek naar vrijwilligers om inwoners in de toekomst te kunnen beschermen. Ook in Mill start een zoektocht.
-
PREMIUM
Oonivoo ‘superblij’ met behouden Michelinster, want de impact is groot
UDEN - ‘Superblij en trots' is chef-kok Thijs Berkers dat Oonivoo in Uden zijn vorig jaar verworven Michelinster behoudt. ,,Ons vertrouwen was terecht. Maar het blijft toch spannend." -
De beste consoles voor op de achterbank
Het is zomer en dat betekent voor veel gezinnen een lange reis met de auto richting de vakantiebestemming. Wil je die rit iets comfortabeler maken of zit jouw kroost niet te wachten op zes uur lang ‘ik zie wat jij niet ziet’ spelen? Zorg dan dat je een handheld of draagbare spelcomputer meeneemt. -
PREMIUM
Goedkoper op vakantie met een hybride die sneller laadt? Zo (on)zinnig is dat
Steeds meer plug-in hybrides hebben een CCS-laadpoort, waarmee je tussendoor sneller kunt laden en – in theorie – veel meer op stroom kunt rijden. Kun je daarmee echt brandstof (en geld) besparen door onderweg zoveel mogelijk te ‘stekkeren’? We nemen de proef op de som richting Zuid-Frankrijk.