Volledig scherm
Het gemeentehuis van Bernheze. © Maarten van den Hurk / BD

College Bernheze krijgt huiswerk van raad

BERNHEZE - Is het mogelijk dat inwoners van Bernheze sneller een vergunning krijgen voor eenvoudige bouwplannen? Dat moet het college van B en W gaan uitzoeken. De gemeenteraad gaf het college opdracht om te onderzoeken of in Bernheze  een zogeheten balievergunning ingevoerd kan worden.

CDA, D66 en VVD dienden donderdagavond een motie daarvoor in.  Volgens Erwin van Kessel (CDA) is zijn partij altijd op zoek naar mogelijkheden om de regeldruk te verkleinen door sneller een vergunning te verlenen voor bouwwerken. ,,Er zullen plussen en minnen aanzitten, maar als je nooit je nek uitsteekt kom je nergens”, vond Van Kessel. Hoewel alle partijen de motie steunden, zei Cor van Erp (SP) wel enige scepsis te hebben. ,,Het is een methode die niet door tientallen gemeenten al gevolgd wordt. Maar we zullen de plussen en minnen op een rij zetten en dan zien we wel welke kant de weegschaal uitslaat.” 

Een van de gemeenten die werkt met zo’n balievergunning, is Boekel. Daar wordt direct een vergunning verleend als de aanvraag is verzorgd door een bij de gemeente aangemelde architect. Volgens burgemeester Marieke Moorman wil het college zeker onderzoeken of de balievergunning iets voor Bernheze is. ,,Maar we moeten het wel wat breder trekken. We zijn bezig met invoering van de omgevingswet en we werken aan een nieuwe visie op onze dienstverlening. Dat moeten we er wel bij betrekken.”

Ook 

  1. Veghelse accordeonist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    Veghelse accordeo­nist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    VEGHEL - Zaterdagochtend, voor Duncan's historische overwinning, zette de Veghelse muziekdocent Tom van Aarle (29) een video online waarin hij met zijn accordeon het nummer Arcade coverde. Inmiddels is de cover al bijna 70.000 keer bekeken. ,,Vrijdagavond om 20.00 uur had ik het idee en om 22.00 uur stonden we op de Noordkade te filmen”, zegt de muzikant lachend.