Volledig scherm
De Commissie Confetti bracht een ode aan prinses Rian, de partner van Hannes d'n Derde. © Philip van den Brand

Commissie Confetti wint Loeiersfestijn Veghel

VEGHEL - Met het lied ‘Ode aan... prinses Rian’ heeft de Commissie Confetti zaterdag de 41e editie van het Loeiersfestijn gewonnen. De verkiezing van het Veghelse carnavalslied kende een geslaagde nieuwe opzet.

Onder het motto 'Raak de juiste noot, trek een oude Kuus uit de sloot' werden de deelnemers aan het Loeiersfestijn 2.0 ditmaal uitgedaagd om een oude carnavalshit te voorzien van een nieuwe tekst. Elf groepen, waaronder verschillende nieuwe gezichten, gingen deze uitdaging aan. Het leverde ludieke inzendingen op, waarbij het carnaval in Veghel en Prins Hannes d'n Derde veelvuldig bezongen werden. 

Het publiek in de tot Kuussetempel omgebouwde Podiumzaal van de CHV Noordkade deinde de hele avond lekker mee. Ook op de gastoptredens van Jeroen van de Velden en The Voice deelnemer Jelle B. Muziek voerde in alle opzichten de boventoon.

Carnavalskraker

De jury bestaande uit Afslag Veghel, 'Mister Loeiersfestijn' Jos Verbakel, Marc van Kessel en Prins Hannes en zijn adjudanten had een pittige taak om de winnaar aan te wijzen. De trofee in de vorm van een grote Kuus ging uiteindelijk naar de Commissie Confetti. Zij bracht een ode aan prinses Rian, de partner van Prins Hannes op de melodie van de carnavalskraker 'Onze ouwe Sint Jan'. 

Daarbij werden in de zaal tientallen hartjes en buttons met de afbeelding van Rian er op uitgedeeld. Tweede werden de Promillikantjes en derde dansgroep Vrije Vleugels, beter bekend als kapel Dèweljaoo. De Publieksprijs, waarvoor ditmaal online kon worden gestemd, kwam in handen van de Dansmariekes.

Volledig scherm
De Promilliekantjes werden tweede met het nummer Hatseflats. © Philip van den Brand
Volledig scherm
Elf groepen, waaronder enkele nieuwe zoals de Kruisvaarders, deden mee aan het Loeiersfestijn. © Philip van den Brand
Volledig scherm
De Durstappers beten de 41 editie van het liedjesfestijn, ditmaal op een nieuwe locatie, af. © Philip van den Brand