Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe publieksrefter van het MRK in Uden. Het museum kijkt nog wat de beste manier is om de horeca te exploiteren. © Van Assendelft

Compleet verbouwd museum MRK kan directeur niet meer betalen

UDEN - Het museum MRK in Uden is compleet verbouwd , klaar voor de toekomst maar de contracten met de directeur en educatief medewerker worden niet verlengd. Vrijwilligers begrijpen het niet maar volgens het bestuur kan het niet anders. Geld blijft een probleem. 

Net nu het geheel vernieuwde Museum voor Religieuze Kunst (MRK) in Uden de gedroomde sprong voorwaarts kan gaan maken, blijkt dat de geldzorgen nog niet over zijn. Na twee jaar is het contract met directeur Larissa van Dommelen en educatief medewerkster Quirine van Aerts niet verlengd. Voor de komende zes maanden heeft het museum een interim-manager ingehuurd.  

  1. Zwijsen en Fioretti College in de ‘prijzen’: allebei het predicaat excellent; ook feest bij Kentalis in Oss

    Zwijsen en Fioretti College in de ‘prijzen’: allebei het predicaat excellent; ook feest bij Kentalis in Oss

    VEGHEL/OSS - Feest op het Zwijsen College en het Fioretti College in Veghel. Beide middelbare scholen hebben samen met zo’n dertig andere middelbare scholen in Nederland het predicaat ‘excellent’ van het ministerie van Onderwijs ontvangen. Dat krijgen ze voor bepaalde onderdelen van de school. Ze mogen de in de wacht gesleepte titel drie jaar voeren. Ook Kentalis Compas College in Oss ‘viel in de prijzen’.