Volledig scherm
© ANP

Controleurs stuiten op afvaldumpingen en onleesbare kentekens in buitengebied Meierijstad

Afvaldumpingen, crossmotoren met onleesbare kentekenplaten, niet-aangelijnde honden en een wandelaar op verboden terrein. Dat is in een notendop het resultaat van een niet aangekondigde, grote controleactie die boa's en handhavers zaterdag uitvoerden in het buitengebied van Brabantse gemeente Meierijstad.

Doel van de actie is volgens de gemeente allerlei overtredingen aan het pakken in het buitengebied ,,die de rust verstoren in de natuur.’’  Dat gebeurt in samenwerking met het team SSIB(Samen Sterk in Brabant, van Omgevingsdienst Brabant-Noord), politie,  Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de gemeente. 

Zo troffen de controleurs vijf afvaldumpingen aan van onder andere tempex en autobanden. Twee motorcrossers werden aangehouden omdat het kenteken van hun motor niet leesbaar was. Verder deelden de controleurs diverse waarschuwingen uit aan de baasjes van niet-aangelijnde honden.  Ook bleek een mestopslag te dicht bij water te liggen en was een kadaver niet volledig afgedekt. 

Verboden terrein

De controleurs troffen ook een plek aan waar plastic wordt verbrand, de vermoedelijke veroorzaker werd aangesproken om herhaling te voorkomen. Streng waren de controleurs tegen een wandelaar, deze kreeg een proces verbaal omdat hij zich op verboden terrein bevond. Van de 23 vissers die werden gecontroleerd bleek er echter geen de regels te overtreden.