Berdy Maertens van Phoenix Cultuur geeft vanaf 6 april bewegingslessen voor senioren via Omroep Meierij.
Volledig scherm
Berdy Maertens van Phoenix Cultuur geeft vanaf 6 april bewegingslessen voor senioren via Omroep Meierij. © Phoenix Cultuur

Dagelijks een uurtje bewegen en cultuur voor binnenzitters in Meierijstad

VEGHEL - Omroep Meierij, de gemeente Meierijstad en Phoenix Cultuur hebben de handen ineen geslagen om vanaf maandag 6 april invulling te geven aan dagelijkse bewegingslessen en een cultureel uurtje. Vooral voor senioren. Zodat mensen van huis uit mee kunnen doen. 

Geen volle sportzaal, maar alleen docente Berdy Maertens en een camerateam van Omroep Meierij. Het is wat anders dan normaal bij Phoenix Cultuur, maar ja, alles is anders tijdens deze coronacrisis. Om senioren die de deur nauwelijks meer uitkomen wat afleiding en gezonde beweging te bezorgen, start Phoenix Cultuur dagelijks een bewegingsuurtje uur via de lokale omroep. Vanaf maandag 6 april wordt er dagelijks om 10.15 uur en om 11.15 uur een bewegingsles voor senioren uitgezonden. De lessen zijn vooraf opgenomen en worden gegeven door docenten en sportcoaches uit Meierijstad, zoals Maertens. Iedereen kan zo meedoen vanuit de eigen huiskamer, de kamer in het zorgcentrum of de gemeenschapsruimte in een verzorgingshuis. Het programma Heel Meierijstad Beweegt is  gericht op senioren, maar iedereen, jong en oud, is welkom om mee te doen, laat Phoenix Cultuur weten. 

Uurtje cultuur

Ook start er dagelijks om 15.15 uur een uurtje ‘Meierijstad cultUUR’ met beelden en films van kunst en culturele activiteiten in Meierijstad. De omroep zoekt beeldmateriaal om het uurtje dagelijks te vullen en doet een beroep op muziek- en theaterverenigingen, dansscholen, kunstgroepen, festivals, koren en bands om beeldmateriaal in te sturen. Het mag gaan om concerten, voorstellingen, exposities, kunstlessen, festivals, enzovoort. Het beeldmateriaal dient rechtenvrij te zijn en mag maximaal 40 minuten duren. Het kan worden ingezonden naar redactie@omroepmeierij.nl.

  1. Schuldeisers vragen faillissement aan voor partycateraar Maison van den Boer
    PREMIUM

    Schuldei­sers vragen faillisse­ment aan voor partycate­raar Maison van den Boer

    Den Bosch/Heerlen/Veghel - Drie schuldeisers van Maison van den Boer in Veghel vragen het faillissement aan van de geplaagde cateraar. De drie crediteuren zeggen nog geld van de Veghelse onderneming tegoed te hebben en willen dat met deze faillissementsaanvraag alsnog zien te krijgen. De aanvraag wordt aanstaande dinsdag voor de rechtbank in Den Bosch behandeld, aldus de advocaat van de drie schuldeisers.