Volledig scherm
PREMIUM
Plan De Brouwplaats gaat verrijzen links en rechts van café 't Pumpke, dat centraal op deze foto staat. ©

De Brouwplaats snelt richting bouw

NISTELRODE - De Brouwplaats gaat als een speer.  De bouw komt dichtbij nu tegen het toch forse bouwplan werkelijk midden in Nistelrode niet één formeel bezwaar is geuit. Individueel vooroverleg met buren lijkt zich uit te betalen.

Welgeteld nul ‘zienswijzen’ zijn bij de gemeente Bernheze ingediend tegen het voorontwerp voor De Brouwplaats, een plan voor 24 huur- en koopwoningen, wat horeca en een parkeerterrein pal naast het dorpsplein van Nistelrode. Op de plek van de afgebrande Brouwershoeve.

 1. Bespuugd en uitgescholden door boeren, maar niet bang. ‘Ik ken ze. Het is vooral een hoop branie’
  PREMIUM
  Interview

  Bespuugd en uitgeschol­den door boeren, maar niet bang. ‘Ik ken ze. Het is vooral een hoop branie’

  De Udense Ineke de Wild, al dertig jaar veganist, protesteerde manmoedig in haar eentje bij het provinciehuis tijdens het boerenprotest. Ze kreeg smalende blikken, werd bespuugd en uitgescholden. De vrijdag erna stond ze er wéér, samen met twee medestanders. Dit keer kwam haar protestbord niet ongeschonden uit de strijd en werd ze bijna van een muurtje geduwd. Maar opgeven, ho maar. Wie is deze dappere Udense?
 2. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.