Volledig scherm
© ANP XTRA

De deur niet uit? Volg een cursus. Ondernemers Meierijstad willen ze gratis aanbieden

VEGHEL - Niet de deur uit kunnen in deze corona-tijd, en al helemaal  klaar met klussen en opruimen? Gebruik je tijd dan nuttig, stelt het Platform Ondernemend Meierijstad. Bijvoorbeeld  door online cursussen te volgen. Het ondernemersplatform vroeg al eerder om handjes en materieel om elkaar te helpen,  en nu ook om webinars, e-learnings, podcasts en trainingen gratis beschikbaar te stellen. 

Jos van Asten van het Platform Ondernemend Meierijstad.
Volledig scherm
Jos van Asten van het Platform Ondernemend Meierijstad. © Jos van Asten

,,Het is een perfecte tijd voor verdieping en nuttig omgaan met je tijd”, zegt woordvoerder Jos van Asten van het POM. Het platform roept alle aangesloten ondernemers op om eens te kijken of er binnen de eigen bedrijven  interessante online trainingen zijn die gedeeld kunnen worden, zodat veel meer mensen er profijt van hebben.  Het is wel de bedoeling dat die gratis beschikbaar zijn. ,,Het moet geen commerciële actie worden. We willen iets doen om elkaar te helpen. Om zinvol de tijd te besteden en om mensen nieuwe kansen te bieden.” En dat hoeft zich wat Van Asten betreft niet te beperken tot ondernemers of werknemers van de bedrijven in Meierijstad. ,,Het is fijn als juist ook ouderen die alleen thuis zitten er gebruik van kunnen maken,  of mensen die werkloos zijn of   kinderen en jongeren die zich vervelen. We zien het heel breed en hopen dat het aanbod ook breed wordt.” 

Marktplaats van vraag en aanbod een succes

Deze week deed POM ook een oproep aan bedrijven om mensen en materiaal beschikbaar te stellen of aan te geven wat nodig is om de corona-crisis het hoofd te bieden. Via de webpagina  pom.nl/samenwerking kwamen al heel veel reacties binnen. Op deze marktplaats van vraag en aanbod bieden ondernemers in Meierijstad elkaar de helpende hand; de een heeft nu juist personeel en materialen over, de ander heeft er een tekort aan.  De online trainingen kunnen nu via dezelfde website worden aangemeld.  Er worden al een aantal trainingen aangeboden. Waaronder online coaching om om te leren gaan met stress,  e-learning conflictvaardigheden en diverse programma’s op  het gebied van verkoop, klantcontact  en leiderschap.