Volledig scherm
PREMIUM
De gebroeders Victor, Geert en Fons de Visscher in de Seafood Bar op het Stationsplein in Utrecht. © Foto Ruud Voest

De gebroeders De Visscher, Van der Valken van de vis

UDEN/OSS Zelf vinden ze dat de vergelijking met de hotelketen Van der Valk mank gaat. Toch hebben de broers Gert (64), Fons (59) en Victor (55) de Visscher vanuit Uden een indrukwekkend vis-imperium opgezet. ,,We zijn wel toonaangevend", vinden ze. 

Hun roots liggen in Boerdonk, waar vader Victor en moeder Toos in de jaren vijftig van de vorige eeuw een bakkerij hadden. Vader begon daar zestig jaar geleden een friettentje. ,,Heel primitief. Gewoon een houten keetje op de oprit, met daarin een grote gietijzeren wok op een gasbrander.  Pal naast onze voordeur. Levensgevaarlijk. Dat bleek wel toen de boel ‘s nachts een keer afbrandde: de vlammen sloegen over de trap,” lacht Fons.