Luuk en Gerrie Claassen zijn nog druk aan het werk bij bij de Heihoeve in Odiliapeel, een plek voor dagopvang voor dementerende ouderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Luuk en Gerrie Claassen zijn nog druk aan het werk bij bij de Heihoeve in Odiliapeel, een plek voor dagopvang voor dementerende ouderen. © Van Assendelft Fotografie

De Heihoeve zoekt geluksmomentjes voor mensen met dementie

ODILIAPEEL - Samen koken, de kippen voeren of lekker klussen. Alles kan en mag in de Heihoeve in Odiliapeel, een splinternieuwe opvang voor mensen met dementie. Geen dagbesteding maar een dagbeleving, aldus moeder en zoon Claassen, de initiatiefnemers.  

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”