De honderd mooiste plekken van Meierijstad, welke zijn dat?

VEGHEL/SCHIJNDEL - CHV Noordkade in Veghel, de Glazen Boerderij in Schijndel en de Knoptoren in Sint Oedenrode zijn makkelijke voorbeelden, maar welke iconen telt de gemeente Meierijstad nog meer? Welke gebouwen, buurten of plekken horen ook op de  lijst met 100 iconen die de gemeente gaat samenstellen?

Volledig scherm
CHV Noordkade te Veghel. © Van Assendelft/Jeroen Appels

Meierijstad wil honderd iconen uit de gemeente in kaart brengen onder het thema: de M100. Dat kan een kerk, klooster, boerderij, bedrijf, een park of landschap, een kunstwerk of monument zijn. Ook een straat, een plein en zelfs een persoon of product zijn mogelijk. De enige voorwaarde is dat het om een concrete locatie gaat en dat de locatie te bezoeken en/of zichtbaar is.

Inwoners kunnen een lijst samenstellen met maximaal tien nominaties. Bij nummer één dient de indiener een korte motivatie te schrijven. Een jury kiest de winnaar. Uiteraard zijn er voor de hand liggende iconen, waaronder De Glazen Boerderij, de Knoptoren en CHV Noordkade. Maar ook plekken waar inwoners persoonlijke of bijzondere verhalen bij hebben of die de moeite van het bezoeken waard zijn, mogen op de lijst van favorieten. 

Er zijn prijzen verbonden aan M100. De eerste prijs is een weekend Meierijstad voor twee personen. Verder zijn er vier pakketten met streekproducten te winnen. Nominaties kunnen tot maandag 6 januari ingezonden worden naar de website meierijstad.nl/m100. Vragen? Die beantwoordt Jacqueline van der Heijden-Foolen via jcvanderheijden@meierijstad.nl.

Volledig scherm
Schijndel: de Hoofdstraat naar de St Lambertuskerk met rechts de glazen boerderij. © copyright Marc Bolsius