Volledig scherm
PREMIUM
Henk van Eert voorziet een kerstboom van een beschermend netje. Op de achtergrond zijn vrouw Riekie. © Philip van den Brand

De kerstboom erin voordat Sint weg is, kan dat?

Bij de dorpspompKan dat al, dat je de kerstboom zet terwijl op sommige plekken de sinterklaascadeautjes nog uitgepakt moeten worden?  Eigenlijk niet, en die boom kan er toch nog lang genoeg staan. Toch was het afgelopen weekend al erg druk bij de kerstbomenverkoop, zo merkte Philip van den Brand.

Quote

Mensen willen een kerstboom met een piramide­vorm en zonder bruine naalden

Henk van Eert

Sint eruit, de kerstboom erin. In veel gezinnen gaat het zo. Toch was het bij kerstbomenverkoper Henk van Eert in het eerste weekeinde van december al een gekkenhuis. Auto's reden af en aan bij het veld aan de Hoge Biezen in Zijtaart. Het was aanpoten voor de gepensioneerde inwoner van Nijnsel. De bomen haalt hij vers van het land.

 Alles is eigen teelt en met zorg gekweekt. Al zo'n dertig jaar. ,,Ik ben er het hele jaar zoet mee", vertelt Van Eert. Vooral het snoeien kost veel tijd. ,,Mensen willen tenslotte een kerstboom met een piramidevorm en zonder bruine naalden. Dat vraagt verzorging."

  1. De gevaren van een uitzwenkende ploeg: Osse scholieren worden met neus op de feiten gedrukt
    PREMIUM

    De gevaren van een uitzwenken­de ploeg: Osse scholieren worden met neus op de feiten gedrukt

    OSS - Fietsers en landbouwvoertuigen vormen een gevaarlijke combinatie op de smalle polderwegen in Oss en omgeving. Elk jaar vallen er in Nederland een aantal doden en gewonden als gevolg van een ongeval met landbouwvoertuigen. In Oss en Bernheze willen ze daar een einde aan maken door scholieren, maar ook oudere mensen te laten ervaren hoe je als fietser moet omgaan met die enorme voertuigen.