Volledig scherm
PREMIUM
Ruud van der Linde werd bij zijn uitvaart op een platte kar door Nistelrode gereden. © Dolph Cantrijn

De laatste rit van Ruud van der Linde ‘overtreft zijn stoutste dromen’

NISTELRODE - Wat een mens voor een dorp kan betekenen. Bij leven, maar ook bij dood. Nistelrode loopt uit voor de uitvaart van Ruud van der Linde, de zo geliefde man, vader, opa en dierenarts.

‘Wat je zo buiten gaat meemaken’, richt een kleinzoon zich tot zijn overleden opa Ruud, ‘gaat je stoutste dromen overtreffen.’ Hij krijgt gelijk. Het is een indrukwekkend gezicht voor de deur van de Sint-Lambertuskerk in Nistelrode. In rijen van vier met een commandant ervoor staan 21 ruiters in vol militair ornaat met hun paard opgesteld. Het is de Cavalerie Ere-Escorte.

  1. OM eist 27 maanden cel voor veroorzaker ernstig ongeval Rembrandtlaan in Veghel
    PREMIUM

    OM eist 27 maanden cel voor veroorza­ker ernstig ongeval Rembrandt­laan in Veghel

    VEGHEL - De 25-jarige Veghelaar, die op 30 november 2018 met zijn BMW een 17-jarige fietser aanreed op de Rembrandtlaan, moet 27 maanden achter tralies doorbrengen. Dat stelde officier van justitie P. Visser woensdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch. Het OM vroeg daarnaast om een rijontzegging van 10 jaar voor het onvoorzichtige rijgedrag van de man, dat leidde tot zwaar lichamelijk letsel. ,,Hij heeft lak aan andere mensen in het verkeer.”