Volledig scherm
PREMIUM
© Beeld Mark Reijntjens

De lefgozers van Jumbo hijgen Appie in de nek

SupermarktVEGHEL/ZAANDAM - Albert Heijn is nog altijd onbetwist nummer één, maar voelt de hete adem van Jumbo. Het Brabantse familiebedrijf opent tientallen winkels per jaar en kaapte en passant de deal met Hema voor de neus van AH weg. Moeten ze in Zaandam vrezen voor de brutale concurrent?

Volledig scherm
Winkelwagens Albert Heijn © Bertjan Kers/BD

Het is zonder meer een gevoelige nederlaag voor Albert Heijn. Niet de Zaandamse grootgrutter, maar grote concurrent Jumbo gaat nauw samenwerken met Hema. Bestek, beddengoed of pyjama's van het Hema-merk koop je straks ook in de ruim 650 winkels van Jumbo. Dat niet AH maar Jumbo deze slag om uitbreiding van het non-foodassortiment heeft gewonnen, komt in de branche niet als een verrassing.

  1. Emma (24) ziet hoe kinderen in Veghel haar complete Toyota Aygo vernielen: ‘Een grote ravage’
    PREMIUM

    Emma (24) ziet hoe kinderen in Veghel haar complete Toyota Aygo vernielen: ‘Een grote ravage’

    VEGHEL - Emma van Boxtel (24) uit Den Bosch had haar pakjesavond waarschijnlijk heel anders voorgesteld. Onderweg naar werk kreeg ze een lekke band en besloot ze haar Toyota Aygo langs de kant van de weg te zetten. Na het werk wilde ze haar auto ophalen en zag ze dat de portier openstond en er zelfs mensen in de auto zaten. Er bleken kinderen in te zitten. ,,Het was een grote ravage. Ze hebben niks meer van de auto overgelaten.”