Volledig scherm
PREMIUM
Straks, met de kerstdagen, fietst Azul graag rond in een kerstmannenpak. Fotograaf: Van Assendelft/Jeroen Appels © Van Assendelft Fotografie

De lichtfiets van Azul: ‘Als ze me zien, gaan ze lachen en dansen’

NISTELRODE - Azul Smith (37) uit Nistelrode vindt het maar gek. Nederland is een fietsland, maar de meeste fietsen zien er maar saai uit. Niet die van hem, die zie en hoor je al van ver aankomen.

,,Ik maak de mensen vrolijk. Als ze me zien gaan ze lachen, ze gaan dansen, auto's toeteren. Kinderen vinden het fantastisch.” Azul ís ook een verschijning: hoeveel lampjes er precies aan zijn fiets hangen weet hij niet. In ieder geval twintig verschillende soorten, in héél veel kleuren. En ze knipperen ook nog eens. ,,Het begon met lampjes voor in je wiel, die ik een keer zag. Daar kreeg ik allemaal wilde ideeën van. Ik snap er eerlijk gezegd niks van; Nederland is een fietsland, álles draait hier om die fiets. Maar niemand doet moeite ze een beetje mooier te maken. De meeste fietsen zien er maar saai uit.”

  1. Norovirus slaat toe in Boekels zorgcentrum: handenwassen en deuren dicht
    PREMIUM
    Norovirus

    Norovirus slaat toe in Boekels zorgcen­trum: handenwas­sen en deuren dicht

    BOEKEL - Twintig bewoners en tien personeelsleden van zorgcentrum Sint Petrus in Boekel hebben het gehad, acht bewoners hadden het dinsdag nog: het gevreesde Noro-buikgriepvirus dat vooral zwakkeren en ouderen een flinke knauw kan geven. Zo min mogelijk volk over de vloer in het zorgcentrum, nul activiteiten, extra personeel dat ook nog eens goed ingepakt en met veel ontsmettingsregeltjes het werk moet doen.