Volledig scherm
De band Tricklebolt in de nieuwe kleine zaal van De Pul in Uden. Binnen lekker hard, buiten niks te horen. Zoals het hoort. © Hans van Alebeek

De Pul genomineerd voor beste poppodium

UDEN - Het Udense poppodium De Pul is genomineerd voor beste podium bij de IJzeren Podiumdieren. De Pul is één van de vier genomineerden voor de prijs, die op 19 januari wordt uitgereikt tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen. 

Naast De Pul zijn Merleyn in Nijmegen, Rotown in Rotterdam en Hedon Zwolle genomineerd voor de titel Beste Podium van 2018. Leden van de VNPF konden de afgelopen periode stemmen op alle Nederlandse zalen, waarna De Pul samen met drie anderen het beste uit de bus kwam.

De IJzeren Podiumdieren worden toegekend door de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF) en in de jury zitten vakgenoten. Sinds 1997 reikt de VNPF prijzen uit in de categorieën beste directeur, beste podium, beste programmeur, beste festival en beste marketeer. Eerdere winnaars waren TivoliVredenburg in Utrecht, WORM in Rotterdam en het nieuwe Doornroosje in Nijmegen.

Leden van de VNPF konden de afgelopen periode stemmen op alle Nederlandse zalen. “De Pul is een van de oudste popzalen van Nederland. Door de roemrijke geschiedenis, het jubileumjaar én enkele slimme keuzes in het verleden is het podium anno 2018 nog steeds een relevant en actueel podium, wat dit jaar afstevent op een recordaantal bezoekers van 20.000”, luidde een van de motivaties om op de 50 jaar oude popzaal te stemmen. 

Een andere stemverklaring: “De Pul is naast een oud podium ook een gezellig podium en doet er alles aan om de concertbezoeker na een concert nog langer binnen te houden, met after dj’s, rondje bitterballen en een sfeer die bij de avond past. Een concert is niet alleen een show, maar een gevoel, een vette avond uit.”