Gijs de Louw met de prijs van het Beste Podium voor De Pul.
Volledig scherm
Gijs de Louw met de prijs van het Beste Podium voor De Pul. © De Pul

De Pul Uden gekozen tot Beste Podium van Nederland

UDEN - De Pul in Uden is zaterdag uitgeroepen tot Beste Podium van 2018 tijdens de uitreiking van de IJzeren Podiumdieren op Eurosonic Noorderslag in Groningen.

De Pul werd onder meer geroemd om de gastvrijheid die bij het Udense cultuurpodium hoog in het vaandel staat. Ook werd gezegd dat de organisatie letterlijk plaats maakt voor talentontwikkeling. ‘En dat op een plek die niet per se voor de hand ligt’, aldus het jurycommentaar.

Gijs de Louw, directeur van De Pul was in Groningen aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen. Naast De Pul waren Merleyn in Nijmegen, Rotown in Rotterdam en Hedon Zwolle genomineerd voor de titel Beste Podium van 2018. Leden van de VNPF konden de afgelopen periode stemmen op alle Nederlandse zalen, waarna De Pul samen met drie anderen het beste uit de bus kwam.

De IJzeren Podiumdieren worden toegekend door de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF) en in de jury zitten vakgenoten. Sinds 1997 reikt de VNPF prijzen uit in de categorieën beste directeur, beste podium, beste programmeur, beste festival en beste marketeer. Eerdere winnaars waren TivoliVredenburg in Utrecht, WORM in Rotterdam en het nieuwe Doornroosje in Nijmegen.

  1. Schuldeisers vragen faillissement aan voor partycateraar Maison van den Boer
    PREMIUM

    Schuldei­sers vragen faillisse­ment aan voor partycate­raar Maison van den Boer

    Den Bosch/Heerlen/Veghel - Drie schuldeisers van Maison van den Boer in Veghel vragen het faillissement aan van de geplaagde cateraar. De drie crediteuren zeggen nog geld van de Veghelse onderneming tegoed te hebben en willen dat met deze faillissementsaanvraag alsnog zien te krijgen. De aanvraag wordt aanstaande dinsdag voor de rechtbank in Den Bosch behandeld, aldus de advocaat van de drie schuldeisers.