Volledig scherm
De Toren aan de Torenstraat in Heeswijk-Dinther. © Google Streetview

De Toren duikelt in Café Top 100 maar blijft tevreden

HEESWIJK-DINTHER - De Toren in Heeswijk-Dinther is in de landelijke Café Top 100 gezakt van plaats twee naar 23. Eigenaar Jeroen van den Broek kan er mee leven: ,, Wij zijn alsnog super tevreden met dit resultaat.’’   

Het ‘zilveren’ café van vorig jaar moet nu een boel andere zaken vóór laten gaan. Volgens Van den Broek is de concurrentie groter geworden. Meer cafés doen mee aan de verkiezing van vakorganisatie Misset Horeca: ,,Er zijn zo ontzettend veel mooie nieuwe tentjes bijgekomen. Er valt gewoon een stuk meer te kiezen. Ons doel is om volgend jaar weer een stukje hoger te komen op de lijst, maar met een evenaring van deze plaats zijn wij ook content.”

Naast De Toren staan nog drie andere cafés uit noordoost-Brabant op de lijst. H32 uit Oss is terug te vinden op plaats 42, waar de zaak vorig jaar op 93 stond. ’t Stulpke uit Uden staat op 82 (vorig jaar 53).  D’n Brouwer uit Zeeland komt nieuw binnen in de lijst, op nummer 96.

Winnaar uit Rotterdam

Zowel de nummer één als de nummer drie van de ranglijst komen uit Rotterdam. Café Sijf ging er met de eerste plaats vandoor. Bierboutique Rotterdam werd derde.

De jury van de Café Top 100 kijkt onder andere naar het interieur, de bediening, het eten en drinken, het afrekenen en de totale uitstraling. Elk bedrijf dat wil meedoen aan de Café Top 100 moet zichzelf opgeven. Abonnees van Misset Horeca betalen 179 euro en niet-abonnees betalen 219 euro.

  1. Emma (24) ziet hoe kinderen in Veghel haar complete Toyota Aygo vernielen: ‘Een grote ravage’
    PREMIUM

    Emma (24) ziet hoe kinderen in Veghel haar complete Toyota Aygo vernielen: ‘Een grote ravage’

    VEGHEL - Emma van Boxtel (24) uit Den Bosch had haar pakjesavond waarschijnlijk heel anders voorgesteld. Onderweg naar werk kreeg ze een lekke band en besloot ze haar Toyota Aygo langs de kant van de weg te zetten. Na het werk wilde ze haar auto ophalen en zag ze dat de portier openstond en er zelfs mensen in de auto zaten. Er bleken kinderen in te zitten. ,,Het was een grote ravage. Ze hebben niks meer van de auto overgelaten.”