De erehaag aan de straat is in coronatijd een dagelijks terugkerend fenomeen.
Volledig scherm
PREMIUM
De erehaag aan de straat is in coronatijd een dagelijks terugkerend fenomeen. © Rene Manders/DCI Media

De werkelijke tol van het virus in Oost-Brabant: sterfte verzesvoudigd

UDEN/VEGHEL - Uitvaarten beginnen in verschillende plaatsen in deze regio op productiewerk te lijken, zóveel overlijdensgevallen zijn er. De sterfte is in sommige gemeenten verzesvoudigd, blijkt uit cijfers van het CBS. De keiharde getallen achter het leed in brandhaard Oost-Brabant. 

 1. Sterftecijfer in bijna alle Brabantse gemeenten hoger dan gemiddeld, 28 nieuw gemelde sterfgevallen

  Sterftecij­fer in bijna alle Brabantse gemeenten hoger dan gemiddeld, 28 nieuw gemelde sterfgeval­len

  Het aantal meldingen van personen die als gevolg van het coronavirus zijn overleden in Brabant is de afgelopen 24 uur gestegen met 28. Het sterftecijfer in Brabant ligt momenteel fors hoger dan in een gemiddelde week van dit jaar vóór de uitbraak van de coronacrisis. In de meeste gemeenten is het aantal overledenen tot twee keer zoveel. In vijf gemeenten is het aantal doden zelfs vier keer of meer zo hoog dan normaal. Dat blijkt uit cijfers die het CBS en het RIVM vrijdag publiceerden.
 2. OM wil vuurwerkimporteurs Cafferata na twaalf jaar (!) nog steeds achter tralies
  PREMIUM

  OM wil vuurwerkim­por­teurs Cafferata na twaalf jaar (!) nog steeds achter tralies

  DEN BOSCH/UDEN - ,,Wat is het maatschappelijk nut om deze mensen nu nog in de gevangenis te stoppen?” Advocaat Marcel van Gessel hoopt dat het gerechtshof in Den Bosch na twaalf jaar vervolging clementie heeft met de voormalige eigenaren van de Udense vuurwerkgroothandel Cafferata. Vader (71), moeder (69) en zoon (39) worden verdacht van het importeren van grote hoeveelheden illegaal vuurwerk.