Op deze plek aan de Kerkstraat in Zeeland wordt het nieuwe dorpshuis gerealiseerd. Uiterst rechts (achter de boom) het parochiehuis waarin de bibliotheek is gevestigd.
Volledig scherm
Op deze plek aan de Kerkstraat in Zeeland wordt het nieuwe dorpshuis gerealiseerd. Uiterst rechts (achter de boom) het parochiehuis waarin de bibliotheek is gevestigd. © Philip van den Brand/BD

De Zeelandse bieb is nodig toe aan een nieuw jasje: ‘Het is oude rotzooi’

Bij de dorpspompZEELAND - Nee, ze heeft de tekeningen van het nieuwe dorpshuis in Zeeland nog niet gezien. ,,Ik weet wel dat het al vele jaren onderwerp van gesprek in het dorp is.” 

 1. Boekel plaatst de komende jaren zeventig laadpalen

  Boekel plaatst de komende jaren zeventig laadpalen

  Boekel - De gemeente Boekel laat komende jaren ongeveer 70 laadpalen plaatsen. Bij iedere laadpaal worden twee parkeerplaatsen bestemd voor elektrische auto’s. Dit komt neer op circa 140 openbare parkeervakken die bedoeld zijn voor elektrisch rijdende inwoners, bezoekers en forensen. Op dit moment telt de gemeente Boekel circa 70 elektrische personenauto’s. De verwachting is dat het er in 2025 zevenhonderdvijftig zijn en in 2035 ongeveer 2.800.
 2. 
Bisdom hoopt dat Actie Kerkbalans gemis aan collectegeld wat kan compenseren
  PREMIUM

  Bisdom hoopt dat Actie Kerkbalans gemis aan collecte­geld wat kan compense­ren

  DEN BOSCH - Door corona is een aantal kerken gesloten of kan een dienst door maximaal dertig gelovigen worden bezocht. Dat scheelt een smak aan collecte- en kaarsengeld. Bisschop Gerard de Korte van bisdom ’s-Hertogenbosch hoopt daarom dat de jaarlijkse doneeractie Kerkbalans die zaterdag is begonnen, het gemis aan het (overigens al jaren) teruglopend ‘levend geld’ enigszins kan compenseren.
 1. Rob Kemps over De slimste mens: 'Na kwartfinale werd ik fanatiek'
  Play

  Rob Kemps over De slimste mens: 'Na kwartfina­le werd ik fanatiek'

 2. De avondklok is een feit. Dit is wat je moet weten!
  Play

  De avondklok is een feit. Dit is wat je moet weten!