Wisenten in natuurgebied de Maashorst.
Volledig scherm
Wisenten in natuurgebied de Maashorst. © De Maashorst

Debat Uden over De Maashorst: natuurgebied of pretpark?

UDEN - De Maashorst, natuurgebied of pretpark? Die vraag staat centraal tijdens een debatmiddag die zondag 6 oktober wordt gehouden in De Pul in Uden. De bijeenkomst is opgezet door debatcentrum De Grens.  

Tijdens de debatmiddag geven diverse betrokkenen hun commentaar op het veelbesproken natuurgebied en de ontwikkeling ervan. Uitgenodigd zijn onder andere Peer Verkuijlen (oud-wethouder en initiatiefnemer van het samenvoegen van de Maashorst tot een groot natuurgebied), Dennis Hurkmans (ondernemer en oud-voorzitter Maashorstboeren), ecoloog Nico Ettema en Jos van Vonderen (voorzitter Maashorstboeren).

De zaal is open vanaf 13.00 uur, om 13.30 uur start het programma. 

  1. Syrische arts Feisal ziet mensen sterven, maar mag niet werken in Heesch: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’
    PREMIUM

    Syrische arts Feisal ziet mensen sterven, maar mag niet werken in Heesch: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’

    HEESCH - ,,Het is pijnlijk om dagelijks in het nieuws te zien hoeveel mensen sterven door corona, terwijl ik mijn stethoscoop niet mag gebruiken om hun pijn te verlichten.” Feisal Abou (59) werkte meer dan twintig jaar als arts in Syrië en wil dolgraag iets terugdoen voor het land dat hem in Heesch een veilige haven bood. Na weken van strijden ziet hij nu een lichtpuntje om als buitenlandse arts aan de slag te mogen in de coronacrisis.