Weer of geen weer, de deelnemers aan de Truckrun hindert het niet. Zij genieten volop.
Volledig scherm
PREMIUM
Weer of geen weer, de deelnemers aan de Truckrun hindert het niet. Zij genieten volop. © Philip van den Brand

Deelnemers Truckrun Uden hebben dag van hun leven

UDEN- Het weer was niet best, maar dat deerde de deelnemers aan de Truckrun niet. Zij zaten droog én hoog in de vrachtwagencabine en toerden zondag vrolijk toeterend door de regio.

Bijna tweehonderd mensen met een beperking fungeren vandaag als bijrijder in één van de 185 vrachtwagens. De ene kijkt stil gimlachend voor zich uit, de ander zwaait onophoudelijk naar de mensen langs de kant van de weg. Eén ding is zeker, ze genieten allemaal. Claxons klinken voortdurend. Duimen gaan omhoog. ,,Ik wil graag iets doen voor mensen met een beperking. Voor mij is het een kleine moeite en die mensen hebben de dag van hun leven", motiveert Chiel Coenen, chauffeur bij de firma Nabuurs, zijn deelname aan de Truckrun.

  1. Uden neemt afstand van ‘verkiezingsretoriek’ VVD-Leefbaar Uden over grote grazers
    PREMIUM

    Uden neemt afstand van ‘verkie­zings­re­to­riek’ VVD-Leef­baar Uden over grote grazers

    UDEN - Verkiezingsretoriek, niet relevant en puur opportunisme. De gemeenteraad van Uden schoot donderdagavond met zwaar geschut op de fractie VVD-Leefbaar Uden die pleitte voor bijsturing van een lopend onderzoek naar de grote grazers op de Maashorst. Een overbodig verzoek, concludeerde de gemeenteraad in meerderheid met bovendien een zeer opmerkelijk een-tweetje tussen de VVD-Leefbaar Uden en CDA-wethouder Franko van Lankvelt.