Fruit- en aspergekweker Maarten van Hoof uit Olland heeft al zonnepanelen boven zijn gewassen. In Uden gaat het bedrijf TPSolar dat nu op grote schaal dien.
Volledig scherm
Fruit- en aspergekweker Maarten van Hoof uit Olland heeft al zonnepanelen boven zijn gewassen. In Uden gaat het bedrijf TPSolar dat nu op grote schaal dien. © Van Assendelft Fotografie

Derde zonnepark TPSolar in Uden is tevens dak boven bramen of bloemen

UDEN - De gemeente Uden krijgt een derde zonnepark aan de westkant van de oude vuilnisbelt aan de Industrielaan. Ook dit park wordt aangelegd en beheerd door het bedrijf TPSolar dat naast de vliegbasis al een groot park heeft liggen en op de vuilnisbelt ook zonnepanelen gaat leggen. 

  1. Beluister hier de trailer van de nieuwe podcast ‘In de ban van Rian’

    Beluister hier de trailer van de nieuwe podcast ‘In de ban van Rian’

    Rian van Rijbroek uit Veghel staat bekend als ‘cybercharlatan’, maar heeft intussen een van Nederlands rijkste IT-ondernemers in haar macht: Gerard Sanderink. Die relatie heeft desastreuze gevolgen voor hem en zijn bedrijven. Wie is deze Rian nou echt en waarom doet ze wat ze doet? En kan iemand haar stoppen? In de podcast ‘In de ban van Rian’ zoekt Tubantia-journalist Angelique Kunst het antwoord op die vragen.