Volledig scherm
© Thinkstock

Dinsdag eerste training voor UDI’19, eerste oefenpot voor Blauw Geel’38

UDEN/VEGHEL - De voetballers van UDI’19 beginnen vanavond aan het nieuwe seizoen. De hoofdklasser werkt zijn eerste training af. Voor de Udense ploeg begint de competitie op 31 augustus. Streekrivaal Blauw Geel’38 heeft al een week eerder de eerste competitiewedstrijd, dus die zijn ook verder in de voorbereiding. De derdedivisionist heeft zodoende vanavond al zijn eerste oefenwedstrijd, 20.15 uur thuis tegen Achilles Veen.

UDI’19 en Blauw Geel’38 meten de krachten ook nog onderling en wel op zaterdag 10 augustus in Uden. Daar is zelfs een heuse cup aan verbonden. Die wedstrijd begint om 18.30 uur. Verder speelt UDI vriendschappelijk tegen onder meer nieuwbakken derdedivisionist Gemert (komende zaterdag in Odiliapeel om 17 uur), HVCH (thuis op 15 augustus om 20 uur) en Jong FC Den Bosch (24 augustus 18 uur, ook al in Uden). Een week later is de competitieouverture thuis tegen Moerse Boys (18 uur).

Blauw Geel oefent niet alleen tegen Achilles Veen en UDI, maar ook onder meer zondag thuis tegen Juliana’31. Dat gebeurt al om 11 uur, waarna trainer Niels van Casteren zijn team zal presenteren aan supporters en sponsors. De Veghelse club start het seizoen op zaterdag 24 augustus met een thuiswedstrijd tegen provinciegenoot UNA (19.30 uur).