Volledig scherm
De Aldi zit in Zeeland behoorlijk klem tussen gemeenschapshuis De Garf en pizzeria. © Google Streetview

Discounter Aldi wil in Zeeland uitbreiden naast De Garf

ZEELAND - Allerlei varianten passeerden de voorbije jaren in Zeeland de revue voor een grotere Aldi, maar nu lijkt de keuze te vallen op uitbreiden van de huidige locatie naast gemeenschapshuis de Garf.

Het concern heeft een aanvraag ingediend voor een omgevingsvergunning bij de gemeente Landerd. Daarbij is sprak van uitbreiden van de supermarkt door samenvoeging met de naastgelegen winkelruimte en het maken van een nieuwe entree. Die nieuwe toegang zou mogelijk via het parkeerterrein aan de achterzijde bereikbaar kunnen zijn.

Een woordvoerder zegt in een reactie niet veel meer dan: ,,Op dit moment kunnen we hier nog geen uitspraken over doen.” Dus zegt ze evenmin iets over consequenties voor een potentiële vestiging in Reek. Zoals bekend maakt het dorp zich al een tijdje sterk voor de komst van Aldi. Ook in het coalitie-akkoord is een plekje voor de super op bedrijventerrein Reek-West een speerpunt.

De groei in Zeeland past in de lijn van de ontwikkelingen van Aldi over heel Europa. De discounter pompt miljoenen in uitbreidingen en nieuwe filialen. Gemikt wordt op een vloeroppervlak van 1100 vierkante meter. In Zeeland zit Aldi klem tussen de Garf en shoarma-pizzeria. De laatste zal moeten verkassen voor de plannen.

  1. Veghelse accordeonist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    Veghelse accordeo­nist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    VEGHEL - Zaterdagochtend, voor Duncan's historische overwinning, zette de Veghelse muziekdocent Tom van Aarle (29) een video online waarin hij met zijn accordeon het nummer Arcade coverde. Inmiddels is de cover al bijna 70.000 keer bekeken. ,,Vrijdagavond om 20.00 uur had ik het idee en om 22.00 uur stonden we op de Noordkade te filmen”, zegt de muzikant lachend.