Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Dit zijn de vijf rijkste Brabanders volgens de Quote 500

De Quote 500 is maandag in het DeLaMar Theater gepresenteerd. In de lijst die jaarlijks wordt uitgebracht staan de vijfhonderd rijkste Nederlanders van het moment. De top tien kent twee Brabanders. 

De achtste plaats van de gehele top 500 en eerste plaats voor rijkste Brabander is voor Karel van Eerd uit Veghel. De grondlegger van het Jumbo-imperium bezit volgens Quote een vermogen van 2,3 miljard euro. Zijn vermogen is volgens het blad in een jaar tijd met 9,5 procent gegroeid. 

Van Eerd wordt op de voet gevolgd door Wim van der Leegte uit Nuenen. De voormalig president-directeur van de VDL Groep is met een vermogen van 2,1 miljard euro goed voor een negende plek. 

41,2 procent groei 

Op nummer 25 in de lijst staat Ben Mandemakers uit Kaatsheuvel. De voorman van De Mandemakers Groep beschikt volgens het blad over 1,2 miljard euro. Hij zou een groei hebben doorgemaakt van wel 41,2 procent. 

Robert van der Wallen uit Vught is oprichter en voormalig eigenaar van BrandLoyalty. Hij siert met een vermogen van 1 miljard euro de 36e plek. Jan Zeeman -woonachtig in Lage Mierde- van de gelijknamige winkelketen volgt een plek lager met eveneens een miljard op de bank. 

Magazine

Welke rijke Brabanders nog meer een plek in de Quote 500 hebben veroverd, is vanaf dinsdag in het magazine te lezen. 

Meeste vermogen

De Nederlander met het meeste geld is Charlene de Carvalho-Heineken. De dochter van de overleden biermagnaat Freddy Heineken heeft volgens Quote een vermogen van 14,2 miljard euro. 

Top 5 rijkste Brabanders volgens Quote 500

1. Karel van Eerd - 2,3 miljard

2. Wim van der Leegte - 2,1 miljard

3. Ben Mandemakers - 1,2 miljard

4. Robert van der Wallen -1 miljard

5. Jan Zeeman - 1 miljard