Geen dodenherdenking met het gilde bij het monument aan de Kolonel Johnsonstraat te Veghel dit jaar, maar een film over de gebeurtenissen in kamp Kuching.
Volledig scherm
Geen dodenherdenking met het gilde bij het monument aan de Kolonel Johnsonstraat te Veghel dit jaar, maar een film over de gebeurtenissen in kamp Kuching. © archieffoto Jeroen Appels/Van Assendelft

Dodenherdenking Meierijstad dit jaar met film over kamp Kuching

VEGHEL -  Dit jaar besteedt de gemeente Meierijstad op een andere manier aandacht aan de Dodenherdenking op 4 mei. De werkgroep Dodenherdenking Veghel schreef vorig jaar een script dat vertelt over de gebeurtenissen in kamp Kuching in voormalig Nederlands Indië tijdens de Japanse bezetting. 

 1. Bezige bij Bart van Sleeuwen: ‘Boekel kan nog jaren vooruit’
  Dorp van

  Bezige bij Bart van Sleeuwen: ‘Boekel kan nog jaren vooruit’

  BOEKEL - Bart van Sleeuwen is 72 jaar oud, maar de Boekelaar zit bepaald niet achter de geraniums. Zo is hij actief als voorzitter van stichting D’n Eik (koepelorganisatie natuur), voorzitter van het mannenkoor in Boekel, was hij 25 jaar voorzitter van de jeugdnatuurwacht en is hij interim-voorzitter van stichting de Speeltrein (bevordering leefbaarheid jongeren). Ook bij zijn eigen hoveniersbedrijf is hij af en toe nog bezig.
 1. Bestuurder raakt ernstig gewond bij botsing op A27 bij Nieuwendijk, de weg is weer vrij
  Play

  Bestuurder raakt ernstig gewond bij botsing op A27 bij Nieuwen­dijk, de weg is weer vrij

 2. Schotten blokkeren immigratiedienst: 'Laat onze buren vrij!'
  Play

  Schotten blokkeren immigratie­dienst: 'Laat onze buren vrij!'