Volledig scherm
Spullen voor het pupillenkamp van Blauw Geel’38 in Veghel zijn gestolen. © Blauw Geel

Domper voor pupillenkamp Blauw Geel’38 Veghel: spullen voor kamp gestolen uit opslag

VEGHEL - Een domper voor voetbalclub Blauw Geel’38 uit Veghel. Drie weken voor 56 pupillen van de club op het jaarlijkse pupillenkamp gaan, de vijftigste editie, blijkt dat een groot deel van alle kampbenodigdheden is gestolen. ,,Ik zou niet weten wie er iets met die spullen moet", zegt Robbert Mols, die het pupillenkamp coördineert.

,,Een paar weken voordat we op kamp gaan checken we altijd alle spullen. Ik ging zaterdagochtend naar de opslag om te kijken of alles nog in orde was", vertelt Mols. Bij de opslag aangekomen trof hij een chaos aan. ,,Alle tiewraps waarmee we de kratten altijd dichtmaken, waren opengeknipt. Een complete gereedschapskist was weg, veertien zaklampen à 60 euro per stuk, vier Fatboy zitzakken, grote legernetten, maar ook onzinnige dingen als puntenslijpers, pennen en post-its.” 

Reservepotje

Wanneer de diefstal plaatsvond weet Mols niet. ,,De spullen lagen opgeslagen onder de tribune, die verbouwd wordt. Daar liggen ze al jaren. In verband met de verbouwing waren er een paar deuren weggehaald. Hoogstwaarschijnlijk is het in die periode gebeurd. Er hangen geen camera‘s en achter de tribune ligt een zandpad. In het donker ziet niemand daar iets. Ze hebben heel makkelijk alles kunnen stelen.”

Alles bij elkaar is Blauw Geel’38 door de diefstal voor zo’n 1.500 euro gedupeerd. De club zet nu alles op alles om op tijd voor het kamp de benodigde spullen opnieuw aan te schaffen. Daarvoor moeten ze wel hun reserves aanspreken, en gaan ze op zoek naar sponsors. ,,We hebben een reservepotje dat eigenlijk was bedoeld voor volgend jaar, maar dat gaan we nu gebruiken", aldus Mols. ,,En we hopen dat mensen iets willen bijdragen. Op onze facebookpagina vragen we of mensen kunnen helpen. We hebben wel veel sponsoren, maar we willen niet altijd maar daar aankloppen.”

Quote

Het kamp gaat sowieso door, zonder twijfel.

Robbert Mols, coördinator pupillenkamp

Aangifte

Mols heeft geen idee wie de diefstal heeft gepleegd. ,,Ik zou ook niet weten wie er iets met die spullen moet.” Aangifte heeft de club nog niet gedaan. ,,We bekijken nog wat voor vervolgstappen we moeten nemen. Maar eerst kijken we nu wat we voor elkaar kunnen boksen om alle materialen bij elkaar te krijgen. Dat vergt wel wat planning en organisatie, en misschien moeten we ook wel wat dingen wijzigen, zoals spellen. Maar het kamp gaat sowieso door, zonder twijfel.”