Volledig scherm
Kinderen planten 'afvalbloemen' op de voormalige vuilnisbelt aan de Vlagheide tussen Schijndel en Eerde. © Kirsten Rietbergen/BD

Drieduizend ‘afvalbloemen’ op voormalige vuilstort Vlagheide

Bevrijding 75 jaarSCHIJNDEL/EERDE - De 92-jarige mevrouw Nell Dirkse en 10-jarige Zarah Verhagen uit Schijndel mochten vandaag de eerste officiële bloemen planten. 

In het tototaal verschijnen 3000 stuks; een bloemenveld gemaakt van afval op de voormalige vuilnisbelt aan de Vlagheide tussen Schijndel en Eerde. Een eerbetoon aan de bevrijders. 

Als de stoet met vierhonderd historische legervoertuigen zaterdag aan het einde van de middag arriveert op  Basecamp, zal het naastgelegen bloemenveld niet onopgemerkt blijven. Als dank aan de bevrijders bedacht kunstenares Carin Simons dit veld met bloemen van restafval.

Tekst gaat door onder foto. 

Volledig scherm
Kinderen en enkele ouderen planten 'afvalbloemen' op de voormalige vuilnisbelt aan de Vlagheide tussen Schijndel en Eerde. © Kirsten Rietbergen/BD

Iedereen uit Meierijstad mocht meedoen om ze te maken. ,,FlowerPower gaat over het samen vieren van vrijheid. Bloemen staan voor vrijheid; daar waar het niet mag, zal toch een bloem groeien. Dit kunstproject verbindt mensen”, zegt Carin Simons. 

Startsein activiteiten Vlagheide

Deze vrijdagmiddag  mochten de jongste en de oudste deelnemers samen met burgemeester Kees van Rooij de eerste bloem 'planten'. En daarmee werd eigenlijk ook meteen het startsein gegeven van de vele activiteiten die er dit weekeinde zijn op en rond de Vlagheide en langs de route van Operatie Market Garden. Dit weekeinde tot en met dinsdag wordt 75 jaar bevrijding gevierd. 

Volledig scherm
Kinderen planten 'afvalbloemen' op de voormalige vuilnisbelt aan de Vlagheide tussen Schijndel en Eerde. © Kirsten Rietbergen/BD
  1. Magneetvisser vindt granaat en neemt deze mee naar huis, 50 tot 60 woningen in Veghel ontruimd
    update

    Magneetvis­ser vindt granaat en neemt deze mee naar huis, 50 tot 60 woningen in Veghel ontruimd

    VEGHEL - Een magneetvisser heeft een granaat gevonden en deze mee naar zijn huis in Veghel genomen. De granaat bleek dusdanig instabiel te zijn dat de politie dinsdagavond rond 22.30 uur alle woningen binnen een cirkel van 100 meter heeft ontruimd. De EOD kwam ter plaatse en heeft het explosief naar een veiligere plek gebracht om onschadelijk te maken. Rond 23.30 uur konden omwonenden weer terug naar hun woning.