Volledig scherm
© ANP XTRA

Drugshandelaren moeten 2900 euro terugbetalen: ‘We haalden veel minder geld binnen’

DEN BOSCH/VEGHEL/BOXTEL - De 48-jarige Veghelaar die in 2018 en 2019 samen met een 36-jarige Boxtelaar cocaïne, amfetamine en wiet verkocht in zijn woonplaats, moet de criminele winst terugbetalen. Dat bepaalde de rechtbank gistermiddag in Den Bosch. De mannen hielden volgens de rechters in totaal 2900 euro aan hun drugshandeltje over. Dat geld mag de overheid hen nu afpakken.

De verdachten betoogden tijdens de rechtszaak dat ze veel minder geld hadden binnengehaald. Zij vonden een verklaring van een getuige 'niet betrouwbaar'. Deze man gaf aan dat hij drugs had gekocht bij de dealers. Volgens de Boxtelaar en de Veghelaar was deze getuige juist hun leverancier. Ze zouden aan hem dus geen geld hebben verdiend. Er was volgens de rechtbank geen bewijs voor die stelling. Het verhaal van de getuige vond daarentegen juist 'steun' in de verklaringen van andere klanten.

Beide mannen stelden ook dat de inkoopprijs van de cocaïne hoger was dan de 26 euro, waarmee het Openbaar Ministerie rekende. Zij zouden de harddrugs voor 40 euro hebben ingekocht en voor slechts een marginale meerprijs van de hand hebben gedaan. De rechters vonden het 'niet aannemelijk' dat de mannen akkoord gingen met 'een dergelijke lage winstmarge'.