Volledig scherm
Assemblagewerk bij Chain Logistics door vlnr Kevin, Justyna, Birgit en William. © Chain Logistics

Een baan voor iedereen, zonder te solliciteren

UDEN - Solliciteren hoeft niet, iedereen kan meteen aan het werk ongeacht cv, ervaring of achtergrond. Het Udense bedrijf Chain Logistics hoopt zo nog meer mensen aan een baan te helpen. 

Chain Logistics is het tweede bedrijf in Nederland dat volgens het zogeheten concept van ‘open hiring’ personeel werft. De logistieke dienstverlener - transport, opslag en assemblage - met vestigingen in Uden en Nijmegen gaat daarmee nog een stap verder in sociaal ondernemen. Op de eerste dag hadden zich gisteren al zo'n negen mensen aangemeld, puur op basis van mond-tot-mondreclame.   

Gemotiveerd 

Al die mannen en vrouwen komen op een lijst en in volgorde van aanmelding wordt het werk verdeeld. Solliciteren is niet nodig, ervaring ook niet. ,,Deze mensen mogen zelf bewijzen dat ze een baan waard zijn", aldus directeur Rob Jansen. ,,Ze moeten gemotiveerd zijn, op tijd komen, goed werk afleveren en leiding accepteren, dat is alles.”,

Voorlopig heeft hij zo'n 40 uur aan eenvoudig werk te vergeven. ,,Maar we groeien nog steeds, dus er is werk genoeg", zegt hij. ,,En mensen kunnen ook altijd doorgroeien binnen het bedrijf, bijvoorbeeld in het magazijn of als chauffeur.”  In totaal werken er nu zo’n 75 mensen bij Chain Logistics, een deel komt via de gemeenten binnen en deels wordt het aangevuld met uitzendbureaus. ,,Maar die hebben we minder nodig als er zich via deze weg voldoende mensen aanmelden.”   

Volledig scherm
Directeur Rob Jansen van Chain Logistics. © Chain Logistics

Spannend 

Chain Logistics voert al jaren een zeer sociaal beleid maar dit is weer een stap verder. ,,Zelfs voor ons is dit spannend”, zegt Jansen. ,,Je geeft echt iedereen een kans, dat kan ook een ex-gedetineerde zijn. Maar je kunt op deze manier het beste uit mensen halen. Dat is zowel sociaal als economisch een grote winst.”  

Chain Logistics betaalt iedereen gegarandeerd het minimumloon, aangevuld met een toeslag op basis van productiviteit. Het bedrijf heeft een breed scala aan klanten voor wie allerlei assemblage en - inpakwerk wordt verricht, van stopcontacten tot artikelen voor Rituals en bierpakketten voor brouwer Hertog Jan. Directeur Jansen omschrijft zijn bedrijf als een combinatie van de oude sociale werkplaats en een kwalitatief hoogwaardig logistiek bedrijf. ,,Dat klinkt inderdaad bijna tegenstrijdig", zegt hij. ,,We worstelen er zelf soms ook wel mee om dat aan de buitenwereld te verkopen. Maar het werkt wel."

Amerika 

Het idee voor open hiring komt oorspronkelijk uit Amerika. Daar begon bakker Greyston in 1982 heel bewust met het creëren van banen voor mensen die het niet lukt om aan een baan te komen. Inmiddels werken er bij Greyston 170 mensen en vonden via die weg alles bij elkaar al zo'n 3.500 mensen een baan. Vanwege dat succes is het concept door Start Foundation naar Nederland gehaald. Die club wil in twee jaar tijd meerdere pilots bij bedrijven opzetten. De primeur was voor het bedrijf MamaLoes uit Goirle, Chain Logistics is nummer twee.