Volledig scherm
PREMIUM
Ecoloog Leo Linnartz in de Maashorst, op zoek naar de wisent. © Van Assendelft Fotografie

Een dag op zoek naar de Brabantse Big Five: hier móét de kudde zijn

12 uur met...DEN BOSCH - Hoe is dat nou, huisarts zijn, of brandweerman, directeur van een betaaldvoetbalclub? Onze verslaggevers spelen een dagje voor schaduw, kijken een (lange) dienst lang over schouders mee, helpen hier en daar een handje. Om de ziel van het beroep in woorden te vangen. Vandaag: met ecoloog Leo Linnartz op educatieve safari door de Brabantse natuur op zoek naar de Big Five (of Four?) van Brabant.

09.05 uur: Hij gaat nog eens door de knieën. Tuurt door de onvermijdelijke verrekijker die om zijn nek hangt. En dan: een gedempte kreet. Gevolgd door een gebaar om zijn gevolg ook op het imposante dier te wijzen dat even verderop door het bos op de Maashorst struint. We zien de wisent, een uit de kluiten gewassen bizon.

  1. Zwijsen en Fioretti College in de ‘prijzen’: allebei het predicaat excellent; ook feest bij Kentalis in Oss

    Zwijsen en Fioretti College in de ‘prijzen’: allebei het predicaat excellent; ook feest bij Kentalis in Oss

    VEGHEL/OSS - Feest op het Zwijsen College en het Fioretti College in Veghel. Beide middelbare scholen hebben samen met zo’n dertig andere middelbare scholen in Nederland het predicaat ‘excellent’ van het ministerie van Onderwijs ontvangen. Dat krijgen ze voor bepaalde onderdelen van de school. Ze mogen de in de wacht gesleepte titel drie jaar voeren. Ook Kentalis Compas College in Oss ‘viel in de prijzen’.