Floris Alkemade (rechts) overhandigt het eerste exemplaar van De Atlas van Verbeelding aan burgemeester Kees van Rooij.
Volledig scherm
Floris Alkemade (rechts) overhandigt het eerste exemplaar van De Atlas van Verbeelding aan burgemeester Kees van Rooij. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Een kabelbaan over de A50? Waarom niet! Een dagje groot dromen over de toekomst van Meierijstad

EERDE - Een kabelbaan over de A50, een nieuwe naam (MStad), beroepsonderwijs in de nieuwe Chocolate Factory? Waarom niet! Op camping Het Goeie Leven in Eerde was gisteren de Dag van de Verbeelding. Doel: een toekomstvisie voor de gemeente Meierijstad. En ja, gróót dromen mocht.

  1. Veghelaar krijgt geen straf voor oude Marktplaatsoplichtingen in Veghel en bedreiging in Eindhoven

    Veghelaar krijgt geen straf voor oude Markt­plaats­op­lich­tin­gen in Veghel en bedreiging in Eindhoven

    DEN BOSCH/VEGHEL - Een 25-jarige Veghelaar heeft in 2016 vijf mensen via Marktplaats voor in totaal 243 euro opgelicht. Hij bood Ajax-shirts en Cruijf-schoenen aan, maar leverde die nooit af. Hij dreigde datzelfde jaar alle botten te breken van een Eindhovenaar, als deze zijn toenmalige vriendin niet met rust zou laten. De rechtbank veroordeelde de man, maar legde hem geen straf meer op.
  2. Maashorst scherper op huishoudelijke hulp wegens tekort aan personeel: ‘Urgentie gaat voor’

    Maashorst scherper op huishoude­lij­ke hulp wegens tekort aan personeel: ‘Urgentie gaat voor’

    MAASHORST - Het tekort aan personeel voor huishoudelijke hulp is zo nijpend dat de gemeente Maashorst en de zorgaanbieders moeten ingrijpen. Om spoedgevallen te kunnen blijven helpen, kan het zijn dat cliënten tijdelijk gekort worden in het aantal uren hulp waar ze recht op hebben. Ook doet de gemeente een ‘moreel appel’ op alle gebruikers om nog eens goed te kijken of de hulp wel nodig is of dat mensen die zelf gaan organiseren of betalen.