Volledig scherm
PREMIUM
Kunstenaars Atelierroute Veghel © Jeroen Appels/Van Assendelft

Een kijkje in de keuken van kunstenaars tijdens Atelierroute Veghel

VEGHEL - Veel jonge kunstenaars doen mee aan de kunstroute die in het laatste weekeinde van september in Veghel wordt gehouden.

Het moet gezegd: het doel om meer jeugd een podium te geven tijdens de Open Atelierroute Veghel (AOV) lijkt gelukt. Het was één van de doelen van het nieuwe bestuur van de culturele manifestatie. De jongste deelnemers zijn zo'n 25 kinderen van 6 jaar en ouder, plús tieners van Bureau Be-teken-is. ,,Onze rode draad is het stimuleren van creativiteit", zegt Maaike Simons van Bureau Be-teken-is. ,,Kinderen tekenen op hun gevoel. Niets moet, alles mag. Zij laten werk zien waar ze het meest trots op zijn. Met ecoline, acrylverf, wasco of kleurpotlood."

  1. Horeca Uden geeft uitleg over ruzie op Facebook. ‘Het moet klaar zijn met eisen’
    PREMIUM

    Horeca Uden geeft uitleg over ruzie op Facebook. ‘Het moet klaar zijn met eisen’

    UDEN - De Udense horeca geeft op Facebook aan carnavalsvierders uitleg over het geschil rond de carnavalstent op de Markt. Daar is de carnavalsvierder de dupe van, want die kan nu niet met één munt overal in Uden betalen tijdens de carnavalsdagen. De café's geven daar Markant en de Knoerissen de schuld van. ‘Zij eisen overal zeggenschap, zelfs tot in detail en daar passen wij als horeca simpelweg voor.’