Volledig scherm
© Dreamstime

Eén loket voor woningzoekenden Woonmeij en Area

MEIERIJSTAD/UDEN - De website ‘Ons Huiz’ wordt het gezamenlijke loket voor alle woningzoekenden binnen de gemeenten Meierijstad, Sint-Michielsgestel en Uden. Dat is een gevolg van de nauwere samenwerking tussen de woningcorporaties Woonmeij en Area, samen goed voor zo'n 13.000 huurwoningen. 

Woningcorporatie Woonmeij heeft zo'n 5000 woningen in de gemeenten Meierijstad (met name Schijndel  en Sint-Oedenrode) en Sint-Michielsgestel. Dat bestand - te raadplegen via ‘Daar wil ik wonen’ - wordt nu ondergebracht bij ‘Ons Huiz’, de website voor woningzoekenden die Area (werkzaam in Uden en Meierijstad) al langer in de lucht heeft. 

Wachtlijst 

De samenwerking tussen Woonmeij en Area is volgens beide partijen een goede ontwikkeling. Woningzoekenden uit Meierijstad hoeven zich nog maar via één website in te schrijven en hebben daarmee toegang tot de 13.000 woningen die beide corporaties in bezit hebben. Wie al langer op de wachtlijst staat, behoudt de opgebouwde rechten.  

De ingeschreven woningzoekenden van Area in Uden en Veghel merken geen verschil door de uitbreiding. Area en Woonmeij zijn één gezicht naar buiten en stemmen het beleid binnenskamers met elkaar af. Op de www.onshuiz.nl is te zien welke aangesloten corporatie de woning aanbiedt.  Beide corporaties willen nauwer met elkaar gaan samenwerken en regionale afspraken maken. Dat is echter geen opmaat naar een fusie van beide organisaties, aldus de woordvoerster van Woonmeij.