Volledig scherm
In elke doos zit de complete uitrusting voor ambulancemedewerkers. Ruim 5000 mensen krijgen komende maanden vanuit Uden hun kleding geleverd. © Van Assendelft

Een nieuwe outfit voor 5000 ambulancemedewerkers

UDEN - Als kerstpakketten in een rij staan ze te wachten op verzending naar het noorden. Voor elke medewerker op de ambulance een doos op naam met daarin een compleet nieuwe outfit op maat: van broek en fleece trui  tot veiligheidsvest en muts. Alles in kleurig turqouise met rode accenten, de nieuwe standaard voor iedereen op de ambulance. 

Bij de firma Wiltec uit Uden zorgt deze megaklapper op het gebied van bedrijfskleding voor extra drukte. Volgende week woensdag worden de eerste regio’s Friesland, Groningen en Drenthe van de Regionale Ambulance Voorziening (RAV ) voorzien van nieuwe kleding. In totaal gaat het om 28 RAV’s die in het nieuw worden gestoken, samen goed voor zo’n 120.000 kledingstukken voor ruim 5000 mensen.  

Order 

De kleding wordt gemaakt in Macedonië, gecontroleerd bij Havep in Goirle en dan in Uden verder gepersonaliseerd. Bijvoorbeeld met de juiste namen en logo’s op de kleding. Speciale pasbussen rijden door het land zodat elke medewerker de juiste kleding krijgt. Als er daarna nog nieuwe kleding of extra materiaal nodig is, mag het Udens bedrijf dat de komende tien jaar ook leveren. Met de order is een totaalbedrag van zo’n vijf miljoen euro gemoeid.