Sylke van Tongeren en Bowie van den Akker uit Schaijk hebben de hele bioscoop voro zichzelf. Sylke werkt als verpleegkundige op het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen.
Volledig scherm
Sylke van Tongeren en Bowie van den Akker uit Schaijk hebben de hele bioscoop voro zichzelf. Sylke werkt als verpleegkundige op het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. © Van Assendelft Fotografie

Een privé-bioscoop voor jezelf, als dank voor de zorg

UDEN - Een hele bioscoopzaal voor jezelf, gratis en voor niks. Een kleine vijftig families uit Uden en omstreken krijgen dat cadeautje deze week van bioscoop Take Ten in Uden. 

Als dank aan alle zorgverleners en mensen uit andere vitale beroepen die samen met hun gezin hun favoriete film op groot doek mogen kijken. Weer eens wat anders dan thuis op de bank zitten. 

Net als alle uitgaanscentra is Take Ten sinds 16 maart gesloten vanwege de coronacrisis. ,,Maar we wilden graag iets doen voor al die harde werkers in de zorg”, zegt Joop Hamers van Take Ten. ,,De bioscoop staat toch leeg dus toen bedachten we deze actie.” Via Facebook konden mensen zich aanmelden of iemand voordragen. Dat leverde bijna duizend reacties op waaruit de bioscoop de gelukkige families willekeurig heeft getrokken: twee derde uit de zorg, een derde uit de overige vitale beroepen. 

Geen drankje of chips 

Tot en met zondag mogen elke dag acht families op het pluche plaatsnemen, vier ‘s middags en vier ‘s avonds. Elke familie, maximaal vijf personen, heeft de hele zaal voor zichzelf met een vooraf uitgekozen film. De tijden wisselen iets zodat contact met de andere families er niet is en en de 1,5 meter afstand niet in het geding komt. Zoals de hele actie is afgestemd met de gemeente.  

Alleen het gebruikelijke drankje en bakje chips tijdens de film mag niet geserveerd worden. Maar dat drukt de pret allerminst. ,,De reacties zijn echt overweldigend”, zegt Hamers. ,,Je merkt ook dat de mensen er echt aan toe zijn om er even tussenuit te kunnen.”

  1. Schuldeisers vragen faillissement aan voor partycateraar Maison van den Boer
    PREMIUM

    Schuldei­sers vragen faillisse­ment aan voor partycate­raar Maison van den Boer

    Den Bosch/Heerlen/Veghel - Drie schuldeisers van Maison van den Boer in Veghel vragen het faillissement aan van de geplaagde cateraar. De drie crediteuren zeggen nog geld van de Veghelse onderneming tegoed te hebben en willen dat met deze faillissementsaanvraag alsnog zien te krijgen. De aanvraag wordt aanstaande dinsdag voor de rechtbank in Den Bosch behandeld, aldus de advocaat van de drie schuldeisers.