De nieuwbouw van de basisschool, peuterspeelzaal en kinderopvang naast de Eerdse kerk. De glazen wand verbindt de klaslokalen met de school. Die is volgens architect Hans van den Tillaart bewust in een heel andere stijl gebouwd, om het kerkgebouw tot zijn recht te laten komen. De school geeft een overgang naar de tuin aan.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwbouw van de basisschool, peuterspeelzaal en kinderopvang naast de Eerdse kerk. De glazen wand verbindt de klaslokalen met de school. Die is volgens architect Hans van den Tillaart bewust in een heel andere stijl gebouwd, om het kerkgebouw tot zijn recht te laten komen. De school geeft een overgang naar de tuin aan. © LA Architecten/Van Hooft Architecten

Eerde begraaft strijdbijl in kwestie over de kerk; architecten krijgen applaus

EERDE - Een jaar lang zorgde de herbestemming van de kerk voor grote verdeeldheid in Eerde. Tot maandagavond. Eindelijk gingen de handen op elkaar voor de nieuwe plannen met de kerk en school.