Archieffoto UDI’19.
Volledig scherm
Archieffoto UDI’19. © BNdeStem / Peter van Huijkelom

Eerste driepunter voor De Kruif en UDI’19

UDI’19 heeft op bezoek bij Longa’30 voor het eerst gewonnen dit seizoen. De hoofdklasser versloeg de ploeg uit Lichtenvoorde zaterdag met 0-2.

Roald van Hout maakte in de zestiende minuut de 0-1. Sam Wassenberg zorgde negen minuten voor tijd voor de 0-2. ,,We hadden de zaakjes goed voor elkaar en speelden vanuit een veilige en safe organisatie”, zei de winnende trainer Lodewijk de Kruif. ,,Wij hadden het grootste aandeel in het spel en domineerden. “

Niet voor niets had UDI in de eerste helft de voorsprong genomen. In de tweede helft waren de gasten in het begin wat rommelig. ,,Longa kreeg een aantal corners en had zo maar gevaarlijk kunnen worden. De bal had ook verkeerd kunnen vallen”, meende De Kruif. Zijn ploeg kreeg na een minuut of tien de grip terug. Kans na kans volgde, omdat het team profiteerde van de ruimte die er lag. Uit zo’n uitbraak besliste Wassenberg het duel. ,,Met wat meer scherpte hadden we vaker gescoord”, besloot De Kruif.

UDI’19; Merks; Koca, Van der Linden, Tieben, Wouters; Van Lankveld, Walk, Van Hout; Van Dongen (46. Oomen), Wassenberg (88. Smits), Coskun (58. Van Geelkerken).