Volledig scherm
PREMIUM
Schets van de eerste familievarkensstal die moet verrijzen aan de Hoekstraat in Venhorst. © Het Familievarken

Eerste familiestal voor varkens komt uit de grond in Venhorst

VENHORST - De toekomst van de duurzame varkenshouderij begint in Venhorst. Althans, dat hopen de tientallen drijvende krachten achter project Het Familievarken. Zij hebben hooggespannen verwachtingen van de eerste proefstal, waarvan de bouw woensdag in hun bijzijn startte.

De familievarkensstal moet zorgen voor blije varkens, boeren, buren én vleeseters. ,,Want lekker leven, dat proef je”, meent grondlegger Tjacko Sijpkens, directeur van Big Development. Hij heeft vier jaar nagedacht over de stal, samen met varkensboeren, wetenschappers, technologen, architecten en bouwers. Het benodigde geld, ‘een kleine vier miljoen euro’, komt van subsidies en bijdragen van deelnemers.

  1. Zoo Antwerpen woest op StukTV, YouTubers vallen bejaarden lastig: ‘Laat los, stoppen!’

    Zoo Antwerpen woest op Udenaar Giel de Winter van StukTV na lastigval­len bejaarden

    Dierentuin Zoo Antwerpen is niet blij met de actie van de YouTubers Thomas Van der Vlugt en Udenaar Giel de Wintert die in een filmpje laten zien hoe ze probleemloos konden binnendringen in een leegstaand giraffenverblijf en achter de schermen tot bij de tapirs kwamen. ,,Die twee hebben alle regels aan hun laars gelapt en hebben zichzelf, de bewakers en de bezoekers in gevaar gebracht”, zegt woordvoerster Ilse Segers.