De spiegeltent op de Markt in Veghel wordt ingericht. In Kuussegat werken horeca en de carnavalsstichting eendrachtig samen.
Volledig scherm
PREMIUM
De spiegeltent op de Markt in Veghel wordt ingericht. In Kuussegat werken horeca en de carnavalsstichting eendrachtig samen. © Van Assendelft Fotografie

‘Eeuwig zonde’, die tentruzie in Uden

UDEN - Uden ruziet ouderwets over de exploitatie van de grote carnavalstent op de Markt. Maar in Veghel, Zeeland en Geffen vieren de carnavalsstichting en de plaatselijke horeca wel gewoon samen carnaval. Hoe kan dat en wat kan Uden daarvan leren? 

Op de Markt in Veghel staat dit jaar een fraaie spiegeltent als centrale plek voor heel veel feesten van de Kuussegatters. ,,Met dank aan de Sligro die dit voor heel Veghel sponsort”, zegt voorzitter Marco Bons. De naburige horecazaken ‘t Hart van Veghel, Abbey Road en Fellows & Friends exploiteren de tent. ,,Wij gebruiken hem, zij bestieren hem”, vat Bons samen. Dus ook het feestprogramma in de tent dat draait naast de activiteiten in de eigen kroegen want die blijven allemaal gewoon open met carnaval.